Hozzávalók:
Elkészítése:
A liszteket a sóval, a cukorral elkeverjük. Ha sütőport is használunk, tegyük hozzá, bár én nagyon sokszor nem használom a kekszekhez, és nagyon finom lesz így is.
Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott sárgabarackot, és a szintén apróra vágott rozmaringot. Konyhagéppel rendelkezők előnyben!!! Én mindent beleszórtam a késes aprítóba, és addig járattam, amíg minden igazán apró nem lett. A barack is, a rozmaring is. Mehet hozzá a vaj. Vagy az aprítóval végeztetjük el ezt is, vagy kézzel hozzámorzsoljuk a lisztes keverékhez.
Ha kész, akkor a két tojás sárgájával “összeragasztjuk” a tésztát. Menni fog, csak dolgozzuk meg keményen. :) Ha mégse, akkor pár csepp (tényleg csak csepp) vízzel segítsünk a tésztának, illetve magunknak. Folpackba becsomagoljuk, és betesszük a hűtőbe pihenni. Úgy fél órácskát.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd lisztezett munkafelületen kinyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk a kekszeket a kívánt formára, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A forró sütőbe toljuk, és nagyjából 10-12 perc alatt készre sütjük.
Vigyázzunk, hogy ne kapjon oda a széle, mert a kilógó barack darabok könnyen megégnek. A kekszeket még világos állapotban kell kiszedni, és hagyni, hogy a tepsin kihűljenek.