Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgabarackos-ribizlis sütemény recept

Sárgabarackos-ribizlis sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg búza rétesliszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 1 nagy csipet só
    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg tejföl
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 15 dkg cukor
    • 10 dkg ribizli
    • 4 nagyobb sárgabarack

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kikenünk vékonyan vajjal, és megszórjuk liszttel.

    A gyümölcsöket megtisztítjuk. A réteslisztet egy tálba mérjük, majd beleszórjuk a sót, a sütőport, és jól elkeverjük.

    Egy másik tálban a tojásokat a tejföllel elkeverjük, majd beleszórjuk a cukrokat, és tovább keverjük.
    A két részt összeforgatjuk, a tésztát az előkészített tepsibe simítjuk.

    A sárgabarackok magját eltávolítjuk, majd a gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk, és a tészta tetejére szórjuk a leszemezett ribizlivel együtt.

    180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

    Hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    Gyorsan érik a sárgabarack, és igyekszem minél több sütit készíteni belőle. Sajnos idén nincs annyi a két fán, hogy lekvárt is főzzek. Ez a süti végtelenül egyszerű, gyorsan összeállítható, nem kell hozzá habverő sem. Csak összekeverjük az alapanyagokat, belesimítjuk a tepsibe, rászórjuk a gyümölcsöket, és már mehet is a sütőbe. Egy baj van vele, nehéz kivárni, hogy kihűljön, és végre ehessük.

    A porcukrot igencsak elbírja, mert nem túl édes maga a tészta, de puha, könnyű, egyáltalán nem száraz.

    A sárgabarackos-ribizlis sütemény kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 220 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 33 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá