Sárgabarackos-ribizlis sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 35 dkg búza rétesliszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 nagy csipet só
  • 2 nagyobb tojás
  • 40 dkg tejföl
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg ribizli
  • 4 nagyobb sárgabarack

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kikenünk vékonyan vajjal, és megszórjuk liszttel.

A gyümölcsöket megtisztítjuk. A réteslisztet egy tálba mérjük, majd beleszórjuk a sót, a sütőport, és jól elkeverjük.

Egy másik tálban a tojásokat a tejföllel elkeverjük, majd beleszórjuk a cukrokat, és tovább keverjük.
A két részt összeforgatjuk, a tésztát az előkészített tepsibe simítjuk.

A sárgabarackok magját eltávolítjuk, majd a gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk, és a tészta tetejére szórjuk a leszemezett ribizlivel együtt.

180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp:

Gyorsan érik a sárgabarack, és igyekszem minél több sütit készíteni belőle. Sajnos idén nincs annyi a két fán, hogy lekvárt is főzzek. Ez a süti végtelenül egyszerű, gyorsan összeállítható, nem kell hozzá habverő sem. Csak összekeverjük az alapanyagokat, belesimítjuk a tepsibe, rászórjuk a gyümölcsöket, és már mehet is a sütőbe. Egy baj van vele, nehéz kivárni, hogy kihűljön, és végre ehessük.

A porcukrot igencsak elbírja, mert nem túl édes maga a tészta, de puha, könnyű, egyáltalán nem száraz.