Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgabarackos morzsasüti recept

Sárgabarackos morzsasüti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Morzsához:

    • 10 dkg margarin
    • 10 dkg cukor
    • 1 csipet só
    • 15 dkg liszt

    Töltelékhez:

    • 5 nagyobb, érett sárgabarack (maggal mért súlya 50 dkg)

    Tésztához:

    • 20 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csipet só
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg liszt
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 tk sütőpor

    Elkészítése:

    A tésztához a margarint a cukrokkal, a sóval habosra keverjük, lassan hozzáadjuk a tojásokat, és tovább habosítjuk. Szép lassan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.

    Egy közepes méretű tepsit (20*34 cm) kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát. A megtisztított barackok magját kivesszük, és a gyümölcsöt felcikkezzük, majd a tészta tetejére fektetjük.

    A morzsához a margarint a cukorral, sóval és a liszttel összedolgozzuk. A barackra morzsoljuk.

    180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig hőlégkeveréssel sütjük.

    Tipp:

    Ha már majdnem kihűlt, könnyen szeletelhetjük és porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá