Sárgabarackos morzsasüti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Morzsához:

  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 15 dkg liszt

Töltelékhez:

  • 5 nagyobb, érett sárgabarack (maggal mért súlya 50 dkg)

Tésztához:

  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor

Elkészítése:

A tésztához a margarint a cukrokkal, a sóval habosra keverjük, lassan hozzáadjuk a tojásokat, és tovább habosítjuk. Szép lassan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.

Egy közepes méretű tepsit (20*34 cm) kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát. A megtisztított barackok magját kivesszük, és a gyümölcsöt felcikkezzük, majd a tészta tetejére fektetjük.

A morzsához a margarint a cukorral, sóval és a liszttel összedolgozzuk. A barackra morzsoljuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig hőlégkeveréssel sütjük.

Tipp:

Ha már majdnem kihűlt, könnyen szeletelhetjük és porcukorral meghintve tálaljuk.