Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgabarackos-citromos pite recept

Sárgabarackos-citromos pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:

    • 16 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom leve és reszelt héja
    • 20 dkg liszt
    • 1/2 cs sütőpor
    • 2-3 ek barna cukor
    • kb 40 felezett sárgabarack

    Elkészítése:

    A puha vajat kezdjük el habosra keverni a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom levével és reszelt héjával (ízlés szerint több citromot is tehetünk bele). Ezután állandó keverés mellett, egyesével adjuk hozzá a tojások sárgáját és mindegyikkel keverjük alaposan össze.

    A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a masszához. Ezután szintén keverjük alaposan össze, hogy egy sima masszát kapjunk.

    A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a masszához.

    A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen simítsuk bele a masszát. Ezután a tetejét rakjuk ki felezett sárgabarackkal, majd szórjuk meg a barna cukorral.

    Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig, hogy a teteje szép arany barna legyen.
    A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a sütemény tetejét porcukorral, majd szeleteljük fel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá