Sárgabarackos-citromos pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:

  • 16 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 6 db tojás
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 2-3 ek barna cukor
  • kb 40 felezett sárgabarack

Elkészítése:

A puha vajat kezdjük el habosra keverni a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom levével és reszelt héjával (ízlés szerint több citromot is tehetünk bele). Ezután állandó keverés mellett, egyesével adjuk hozzá a tojások sárgáját és mindegyikkel keverjük alaposan össze.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a masszához. Ezután szintén keverjük alaposan össze, hogy egy sima masszát kapjunk.

A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a masszához.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen simítsuk bele a masszát. Ezután a tetejét rakjuk ki felezett sárgabarackkal, majd szórjuk meg a barna cukorral.

Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig, hogy a teteje szép arany barna legyen.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a sütemény tetejét porcukorral, majd szeleteljük fel.