San Sebastian sajttorta recept
Hozzávalók:
- 700 gramm zsírosabb krémsajt
- 200 gramm cukor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 500 ml tejszín (cukrozatlan)
- 30 gramm étkezési keményítő
- ízlés szerint vaníliakivonat
Elkészítése:
A krémsajtot a cukorral elkeverem gépi habverővel, de csak pár másodpercig keverem, majd hozzàszitálom az étkezési keményítőt, ezzel is pár másodpercig keverem. Tényleg nem kell több ideig!
Külön edényben villával felverem a tojásokat, majd a legalacsonyabb fokozatán a gépi habverőnek összedolgozom az alapunkkal. Ezt is csak 10-15 mp-ig. Legvégül hozzáöntöm a tejszínt is, ezt is elkeverem benne pár mp alatt.
220 fokos légkeveréses sütőben 30 percig sütöm 22 cm-es tortaformában, majd szobahőmérsékleten teljesen kihűtöm és hűtőbe teszem, vagy azonnal tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Fontos, hogy szobahőmérsékletű alapanyagokkal dolgozzunk!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










