San Sebastian sajttorta recept

Hozzávalók:
- 700 gramm zsírosabb krémsajt
- 200 gramm cukor
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 500 ml tejszín (cukrozatlan)
- 30 gramm étkezési keményítő
- ízlés szerint vaníliakivonat
Elkészítése:
A krémsajtot a cukorral elkeverem gépi habverővel, de csak pár másodpercig keverem, majd hozzàszitálom az étkezési keményítőt, ezzel is pár másodpercig keverem. Tényleg nem kell több ideig!
Külön edényben villával felverem a tojásokat, majd a legalacsonyabb fokozatán a gépi habverőnek összedolgozom az alapunkkal. Ezt is csak 10-15 mp-ig. Legvégül hozzáöntöm a tejszínt is, ezt is elkeverem benne pár mp alatt.
220 fokos légkeveréses sütőben 30 percig sütöm 22 cm-es tortaformában, majd szobahőmérsékleten teljesen kihűtöm és hűtőbe teszem, vagy azonnal tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Fontos, hogy szobahőmérsékletű alapanyagokkal dolgozzunk!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »