San Sebastian sajttorta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- 700 gramm zsírosabb krémsajt
- 200 gramm cukor
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 500 ml tejszín (cukrozatlan)
- 30 gramm étkezési keményítő
- ízlés szerint vaníliakivonat
Elkészítése:
A krémsajtot a cukorral elkeverem gépi habverővel, de csak pár másodpercig keverem, majd hozzàszitálom az étkezési keményítőt, ezzel is pár másodpercig keverem. Tényleg nem kell több ideig!
Külön edényben villával felverem a tojásokat, majd a legalacsonyabb fokozatán a gépi habverőnek összedolgozom az alapunkkal. Ezt is csak 10-15 mp-ig. Legvégül hozzáöntöm a tejszínt is, ezt is elkeverem benne pár mp alatt.
220 fokos légkeveréses sütőben 30 percig sütöm 22 cm-es tortaformában, majd szobahőmérsékleten teljesen kihűtöm és hűtőbe teszem, vagy azonnal tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Fontos, hogy szobahőmérsékletű alapanyagokkal dolgozzunk!
Nézd meg videón is:
Forrás: https://youtu.be/Z8DGqttI96U
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.