San Sebastian sajttorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 700 gramm zsírosabb krémsajt
  • 200 gramm cukor
  • 5 db tojás
  • 500 ml tejszín (cukrozatlan)
  • 30 gramm étkezési keményítő
  • ízlés szerint vaníliakivonat

Elkészítése:

A krémsajtot a cukorral elkeverem gépi habverővel, de csak pár másodpercig keverem, majd hozzàszitálom az étkezési keményítőt, ezzel is pár másodpercig keverem. Tényleg nem kell több ideig!

Külön edényben villával felverem a tojásokat, majd a legalacsonyabb fokozatán a gépi habverőnek összedolgozom az alapunkkal. Ezt is csak 10-15 mp-ig. Legvégül hozzáöntöm a tejszínt is, ezt is elkeverem benne pár mp alatt.

220 fokos légkeveréses sütőben 30 percig sütöm 22 cm-es tortaformában, majd szobahőmérsékleten teljesen kihűtöm és hűtőbe teszem, vagy azonnal tálalom.

Jó étvágyat hozzá!

Tipp:

Fontos, hogy szobahőmérsékletű alapanyagokkal dolgozzunk!