Sajtos tarja recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók
- 80–100 dkg sertéstarja
- só ízlés szerint
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- 4–5 evőkanál majonéz
- 1 nagy fej hagyma
- 15–20 dkg reszelt sajt
Elkészítése
A tarját felszeleteljük, majd enyhén kiklopfoljuk. Mindkét oldalát megsózzuk és megborsozzuk. A hússzeleteket tepsibe fektetjük egymás mellé.
A tetejüket megkenjük majonézzel, majd vékonyra szeletelt hagymakarikákat teszünk rá. Végül bőven megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 45–50 percig sütjük, amíg a sajt megolvad és aranyszínűre pirul. A hús ezalatt szaftos marad, a teteje pedig finoman ropogós lesz.
Tipp
Ha szeretnénk még krémesebb végeredményt, a majonézhez keverhetünk egy kevés tejfölt vagy mustárt. Krumplipürével, párolt rizzsel vagy friss salátával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









