Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos tarja recept

Sajtos tarja
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    • 80–100 dkg sertéstarja
    • só ízlés szerint
    • őrölt fekete bors ízlés szerint
    • 4–5 evőkanál majonéz
    • 1 nagy fej hagyma
    • 15–20 dkg reszelt sajt

    Elkészítése

    A tarját felszeleteljük, majd enyhén kiklopfoljuk. Mindkét oldalát megsózzuk és megborsozzuk. A hússzeleteket tepsibe fektetjük egymás mellé.

    A tetejüket megkenjük majonézzel, majd vékonyra szeletelt hagymakarikákat teszünk rá. Végül bőven megszórjuk reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 45–50 percig sütjük, amíg a sajt megolvad és aranyszínűre pirul. A hús ezalatt szaftos marad, a teteje pedig finoman ropogós lesz.

    Tipp

    Ha szeretnénk még krémesebb végeredményt, a majonézhez keverhetünk egy kevés tejfölt vagy mustárt. Krumplipürével, párolt rizzsel vagy friss salátával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek