Sajtos tarja

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajtos tarja

Hozzávalók

  • 80–100 dkg sertéstarja
  • só ízlés szerint
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 4–5 evőkanál majonéz
  • 1 nagy fej hagyma
  • 15–20 dkg reszelt sajt

Elkészítése

A tarját felszeleteljük, majd enyhén kiklopfoljuk. Mindkét oldalát megsózzuk és megborsozzuk. A hússzeleteket tepsibe fektetjük egymás mellé.

A tetejüket megkenjük majonézzel, majd vékonyra szeletelt hagymakarikákat teszünk rá. Végül bőven megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 45–50 percig sütjük, amíg a sajt megolvad és aranyszínűre pirul. A hús ezalatt szaftos marad, a teteje pedig finoman ropogós lesz.

Tipp

Ha szeretnénk még krémesebb végeredményt, a majonézhez keverhetünk egy kevés tejfölt vagy mustárt. Krumplipürével, párolt rizzsel vagy friss salátával tálaljuk.