Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtkrémes, gesztenyés alagút recept

Sajtkrémes, gesztenyés alagút
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor
    • 4 evőkanál finomliszt
    • 1 ek holland kakaópor
    • csipet só
    • 1 tk sütőpor

    Krém:

    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 3 ek porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 40 ml rum
    • 25 dkg mascarpone

    Díszítés:

    • 10 dkg ét tortabevonó massza
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor egyharmadával, a lisztet átforgatjuk a sütőporral és a kakaóporral. A tojások fehérjét verni kezdjük a csipet sóval, majd fokozatosan adagolva a cukorot, kemény habot verünk belőle.

    A kétféle habot óvatosan összeforgatjuk, végül a lisztet is kanalanként beledolgozzuk, de csak finoman, hogy a hab ne törjön össze. Sütőpapírral bélelt, nagyobb tepsibe simítjuk, 180 fokon kb 10-15 percig sütjük. Ha megsült lehúzzuk róla a papírt és felszeljük akkora méretűre mint az őzgerinc formánk. Legyen egy szélesebb, ami belefér a formába, és egy keskenyebb, hosszabb, amivel majd befedjük a süteményt.

    A gesztenyemasszából elveszünk 15 dkg-ot és rudat formázunk belőle, akkorát, amekkora az őzgerinc forma hossza. A formába tesszük a szélesebb lapot.

    A krémhez a maradék gesztenyemasszát az ízesítőkkel és a mascarponéval kikeverjük és megtöltjük vele a piskótát 1 cm vastagon félköralakban. Közepére helyezzük a gesztenyerudat és a maradék krémmel befedjük. A másik lappal befedjük és fóliával betakarva hűtőbe tesszük.

    A csokoládét az olajjal gőz felett olvasszuk meg és jól keverjük össze, majd ha teljesen kihűlt a sütemény kivesszük a formából és bevonjuk a csokival. Addig tegyük vissza a hűtőbe, míg a csoki teljesen megdermed. Vizes késsel szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá