Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sacher rudak recept

Sacher rudak
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg jó minőségű csokoládé
    • 1 dl habtejszín
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 10 dkg margarin
    • 15 dkg liszt
    • 2 kk sütőpor
    • 2 ek vanília aroma
    • 10 dkg darált mandula
    • 25 dkg baracklekvár a töltéshez
    • 20 dkg tortabevonó étcsokoládé a tetejére

    Elkészítése:

    A csokoládét gőzfürdő felet megolvasztjuk és 1 dl habtejszínt öntünk hozzá, majd a vajat is beleolvasztjuk és jól elkeverjük. A robotgép táljába öntjük, ha kissé lehűlt, majd egyenként elkeverjük a tojásokat és az aromát a krémbe. Ezután a lisztbe keverjük a sütőport és a mandulát, majd a krémhez adjuk.

    A közepes tepsit kibéleljük sütőpapírral, rásimítjuk a tésztát és a sütőben kb 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

    A tésztalapot vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, ráfektetjük a másikat. 1 cm széles, 6 cm hosszú rudakra vágjuk. A tortabevonót vízfürdő fölött felolvasztjuk és a szeleteket bevonjuk, a csokoládéval. Színes cukorral díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá