Hozzávalók:
Elkészítése:
A csokoládét gőzfürdő felet megolvasztjuk és 1 dl habtejszínt öntünk hozzá, majd a vajat is beleolvasztjuk és jól elkeverjük. A robotgép táljába öntjük, ha kissé lehűlt, majd egyenként elkeverjük a tojásokat és az aromát a krémbe. Ezután a lisztbe keverjük a sütőport és a mandulát, majd a krémhez adjuk.
A közepes tepsit kibéleljük sütőpapírral, rásimítjuk a tésztát és a sütőben kb 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A tésztalapot vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, ráfektetjük a másikat. 1 cm széles, 6 cm hosszú rudakra vágjuk. A tortabevonót vízfürdő fölött felolvasztjuk és a szeleteket bevonjuk, a csokoládéval. Színes cukorral díszítjük.