Sacher rudak

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sacher rudak

Hozzávalók:

  • 20 dkg jó minőségű csokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • 6 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg liszt
  • 2 kk sütőpor
  • 2 ek vanília aroma
  • 10 dkg darált mandula
  • 25 dkg baracklekvár a töltéshez
  • 20 dkg tortabevonó étcsokoládé a tetejére

Elkészítése:

A csokoládét gőzfürdő felet megolvasztjuk és 1 dl habtejszínt öntünk hozzá, majd a vajat is beleolvasztjuk és jól elkeverjük. A robotgép táljába öntjük, ha kissé lehűlt, majd egyenként elkeverjük a tojásokat és az aromát a krémbe. Ezután a lisztbe keverjük a sütőport és a mandulát, majd a krémhez adjuk.

A közepes tepsit kibéleljük sütőpapírral, rásimítjuk a tésztát és a sütőben kb 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A tésztalapot vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, ráfektetjük a másikat. 1 cm széles, 6 cm hosszú rudakra vágjuk. A tortabevonót vízfürdő fölött felolvasztjuk és a szeleteket bevonjuk, a csokoládéval. Színes cukorral díszítjük.