Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sacher kocka recept

Sacher kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg étcsoki
    • 12  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg margarin vagy vaj
    • 22,5 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 22,5 dkg kristálycukor
    • 18 g sütőpor
    • 30 dkg liszt

    Máz és bevonás:

    • 20 dkg tortabevonó
    • 2-3 evőkanál olaj
    • 30 dkg baracklekvár

    Elkészítése:

    A tepsit kibéleltem sütőpapírral, az étcsokit gőz felett felolvasztottam. A margarint habosra kevertem, majd hozzáadtam az olvasztott csokit, a porcukrot, a vaníliás cukrot és egyenként a tojás sárgákat. A tojásfehérjét kemény habbá vertem a kristálycukorral. A tojáshabot a sütőporral elkevert liszttel váltakozva a csokis masszába vegyítettem.

    A tésztát a tepsibe öntöttem és 190 fokon 20 percig, majd 160 fokon további 40 percig sütöttem. Tűpróbával kell ellenőrizni, hogy átsült-e (jól át kell sülnie, különben beesik a közepe a hűléskor).

    Kristálycukorral meghintettem egy deszkát és a süteményt ráborítottam, a tepsit rátettem, lenyomattam egy nehezékkel és hagytam kihűlni. Ezután a sütőpapírt lehúztam róla és hosszában kettévágtam.

    A felső fele maradt alul, megkentem baracklekvárral. Kenés előtt a baracklekvárból a rostokat eltávolítottam, egy szűrőn átpasszíroztam. Rátettem a másik lapot, felforrósított baracklekvárral lekentem. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztottam, a sütemény tetejét és az oldalát is bevontam vele.

    Másfél adaggal sütöttem egy gáztepsiben (28×34 cm).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá