Hozzávalók:
Máz és bevonás:
Elkészítése:
A tepsit kibéleltem sütőpapírral, az étcsokit gőz felett felolvasztottam. A margarint habosra kevertem, majd hozzáadtam az olvasztott csokit, a porcukrot, a vaníliás cukrot és egyenként a tojás sárgákat. A tojásfehérjét kemény habbá vertem a kristálycukorral. A tojáshabot a sütőporral elkevert liszttel váltakozva a csokis masszába vegyítettem.
A tésztát a tepsibe öntöttem és 190 fokon 20 percig, majd 160 fokon további 40 percig sütöttem. Tűpróbával kell ellenőrizni, hogy átsült-e (jól át kell sülnie, különben beesik a közepe a hűléskor).
Kristálycukorral meghintettem egy deszkát és a süteményt ráborítottam, a tepsit rátettem, lenyomattam egy nehezékkel és hagytam kihűlni. Ezután a sütőpapírt lehúztam róla és hosszában kettévágtam.
A felső fele maradt alul, megkentem baracklekvárral. Kenés előtt a baracklekvárból a rostokat eltávolítottam, egy szűrőn átpasszíroztam. Rátettem a másik lapot, felforrósított baracklekvárral lekentem. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztottam, a sütemény tetejét és az oldalát is bevontam vele.
Másfél adaggal sütöttem egy gáztepsiben (28×34 cm).