Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rumos meggyes, diós trüffel golyók recept

Rumos meggyes, diós trüffel golyók
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Töltelék:

    • 20 dkg darált keksz
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg dió
    • 1 dl rum /aroma/
    • 50 ml meggylé
    • 40 szem magozott meggy

    Leöntéshez:

    • 20 dkg csokibevonó
    • 10 dkg vaj

    Elkészítése:

    A száraz anyagokat összekeverjük. Hozzá adjuk a rumot és a meggylét, majd alaposan összegyúrjuk.

    A masszát fóliába csomagolva, 30 percre hűtőbe tesszük.

    A masszából kis golyókat gyúrunk, a közepébe teszünk egy szem meggyet. (kb 35-40 db lesz)

    A kis golyókat 3 órát szikkasztjuk a hűtőben.

    A csokoládét felolvasztjuk a vajjal elkeverve. A 3 óra leteltével lehűlt kis golyókat, megforgatjuk a meleg csokoládéban.

    Alufóliával bélelt tálcára tett csokoládés trüffeleket, visszatesszük a hűtőbe tálalásig.

    Tipp:

    A meggy helyett, egy szem mandulát is tehetünk a közepébe .

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá