Rumos meggyes, diós trüffel golyók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumos meggyes, diós trüffel golyók

Hozzávalók:

Töltelék:

  • 20 dkg darált keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg dió
  • 1 dl rum /aroma/
  • 50 ml meggylé
  • 40 szem magozott meggy

Leöntéshez:

  • 20 dkg csokibevonó
  • 10 dkg vaj

Elkészítése:

A száraz anyagokat összekeverjük. Hozzá adjuk a rumot és a meggylét, majd alaposan összegyúrjuk.

A masszát fóliába csomagolva, 30 percre hűtőbe tesszük.

A masszából kis golyókat gyúrunk, a közepébe teszünk egy szem meggyet. (kb 35-40 db lesz)

A kis golyókat 3 órát szikkasztjuk a hűtőben.

A csokoládét felolvasztjuk a vajjal elkeverve. A 3 óra leteltével lehűlt kis golyókat, megforgatjuk a meleg csokoládéban.

Alufóliával bélelt tálcára tett csokoládés trüffeleket, visszatesszük a hűtőbe tálalásig.

Tipp:

A meggy helyett, egy szem mandulát is tehetünk a közepébe .