Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rumos dióskocka recept

Rumos dióskocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 3/4 tasak sütőpor
    • 20 dkg porcukor
    • 12 dkg vaj
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek méz
    • 4 dl tej
    • csipetnyi só

    Máz

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg cukor
    • 1 dl rum
    • 8 ek tej
    • 4 ek kakaópor

    Forgatáshoz:

    • 25 – 30 dkg darált dió

    Elkészítése:

    A tésztához habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojással, majd hozzáadjuk a mézet és a tejet. A masszát összekeverjük a sütőporos liszttel és egy kb 20 x 30 – as kivajazott, belisztezett tepsibe simítjuk. 180 °C – os sütőben 25 perc alatt megsütjük, de végezzünk tűpróbát.

    Ha a tészta megsült, borítsuk ki a tepsiből és hagyjuk teljesen kihűlni, majd kockázzuk fel.

    A diót egy száraz serpenyőben pirítsuk meg és ha kihűlt, daráljuk meg.

    Az öntet hozzávalóit forraljuk össze, ha már langyosra hűlt, mártogassuk meg a tésztát benne és végül hempergessük meg a dióban.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá