Rumos dióskocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 3/4 tasak sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 12 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 2 ek méz
  • 4 dl tej
  • csipetnyi só

Máz

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl rum
  • 8 ek tej
  • 4 ek kakaópor

Forgatáshoz:

  • 25 – 30 dkg darált dió

Elkészítése:

A tésztához habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojással, majd hozzáadjuk a mézet és a tejet. A masszát összekeverjük a sütőporos liszttel és egy kb 20 x 30 – as kivajazott, belisztezett tepsibe simítjuk. 180 °C – os sütőben 25 perc alatt megsütjük, de végezzünk tűpróbát.

Ha a tészta megsült, borítsuk ki a tepsiből és hagyjuk teljesen kihűlni, majd kockázzuk fel.

A diót egy száraz serpenyőben pirítsuk meg és ha kihűlt, daráljuk meg.

Az öntet hozzávalóit forraljuk össze, ha már langyosra hűlt, mártogassuk meg a tésztát benne és végül hempergessük meg a dióban.