Római szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 15 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1/2 kkmszódapor
- 1 ek tejföl
- annyi tej, hogy nyújtani lehessen a tésztát
Krém:
- 7 dl tej
- 7 ek liszt
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 citrom leve
- 2 ek kakaópor
- 2 ek rumaroma
Tetejére:
- 3 ek cukor
- 4 ek víz
- 2 tábla tortabevonó
- 5 dkg margarin
- 1 ek kakaópor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három részre osztjuk. Kinyújtjuk és közepes méretű tepsi hátán kisütjük a lapokat. Hagyjuk hűlni a kisült lapokat, közben elkészítjük a krémet.
A lisztet fokozatosan elkeverjük a tejjel és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral és hozzákeverjük a lisztes krémhez, majd kétfelé vesszük és tovább ízesítjük: az egyik krémhez a citromlevet adjuk, a másikhoz a kakaóport és a rumaromát. Felváltva megtöltjük vele a lapokat, majd kis időre hűtőszekrénybe tesszük.
A csokimázhoz a cukrot feloldjuk a vízben és gőz felett sűrűre főzzük a darabokra tört tortabevonóval. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a margarint, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »