Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Római szelet recept

Római szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 10 dkg zsír
    • 15 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom reszelt héja és leve
    • 1/2 kkmszódapor
    • 1 ek tejföl
    • annyi tej, hogy nyújtani lehessen a tésztát

    Krém:

    • 7 dl tej
    • 7 ek liszt
    • 30 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 1 citrom leve
    • 2 ek kakaópor
    • 2 ek rumaroma

    Tetejére:

    • 3 ek cukor
    • 4 ek víz
    • 2 tábla tortabevonó
    • 5 dkg margarin
    • 1 ek kakaópor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három részre osztjuk. Kinyújtjuk és közepes méretű tepsi hátán kisütjük a lapokat. Hagyjuk hűlni a kisült lapokat, közben elkészítjük a krémet.

    A lisztet fokozatosan elkeverjük a tejjel és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral és hozzákeverjük a lisztes krémhez, majd kétfelé vesszük és tovább ízesítjük: az egyik krémhez a citromlevet adjuk, a másikhoz a kakaóport és a rumaromát. Felváltva megtöltjük vele a lapokat, majd kis időre hűtőszekrénybe tesszük.

    A csokimázhoz a cukrot feloldjuk a vízben és gőz felett sűrűre főzzük a darabokra tört tortabevonóval. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a margarint, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá