Római szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 15 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 citrom reszelt héja és leve
- 1/2 kkmszódapor
- 1 ek tejföl
- annyi tej, hogy nyújtani lehessen a tésztát
Krém:
- 7 dl tej
- 7 ek liszt
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 citrom leve
- 2 ek kakaópor
- 2 ek rumaroma
Tetejére:
- 3 ek cukor
- 4 ek víz
- 2 tábla tortabevonó
- 5 dkg margarin
- 1 ek kakaópor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három részre osztjuk. Kinyújtjuk és közepes méretű tepsi hátán kisütjük a lapokat. Hagyjuk hűlni a kisült lapokat, közben elkészítjük a krémet.
A lisztet fokozatosan elkeverjük a tejjel és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral és hozzákeverjük a lisztes krémhez, majd kétfelé vesszük és tovább ízesítjük: az egyik krémhez a citromlevet adjuk, a másikhoz a kakaóport és a rumaromát. Felváltva megtöltjük vele a lapokat, majd kis időre hűtőszekrénybe tesszük.
A csokimázhoz a cukrot feloldjuk a vízben és gőz felett sűrűre főzzük a darabokra tört tortabevonóval. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a margarint, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

