Római szelet recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 15 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1/2 kkmszódapor
- 1 ek tejföl
- annyi tej, hogy nyújtani lehessen a tésztát
Krém:
- 7 dl tej
- 7 ek liszt
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 citrom leve
- 2 ek kakaópor
- 2 ek rumaroma
Tetejére:
- 3 ek cukor
- 4 ek víz
- 2 tábla tortabevonó
- 5 dkg margarin
- 1 ek kakaópor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három részre osztjuk. Kinyújtjuk és közepes méretű tepsi hátán kisütjük a lapokat. Hagyjuk hűlni a kisült lapokat, közben elkészítjük a krémet.
A lisztet fokozatosan elkeverjük a tejjel és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral és hozzákeverjük a lisztes krémhez, majd kétfelé vesszük és tovább ízesítjük: az egyik krémhez a citromlevet adjuk, a másikhoz a kakaóport és a rumaromát. Felváltva megtöltjük vele a lapokat, majd kis időre hűtőszekrénybe tesszük.
A csokimázhoz a cukrot feloldjuk a vízben és gőz felett sűrűre főzzük a darabokra tört tortabevonóval. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a margarint, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »