Római szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1/2 kkmszódapor
  • 1 ek tejföl
  • annyi tej, hogy nyújtani lehessen a tésztát

Krém:

  • 7 dl tej
  • 7 ek liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 citrom leve
  • 2 ek kakaópor
  • 2 ek rumaroma

Tetejére:

  • 3 ek cukor
  • 4 ek víz
  • 2 tábla tortabevonó
  • 5 dkg margarin
  • 1 ek kakaópor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három részre osztjuk. Kinyújtjuk és közepes méretű tepsi hátán kisütjük a lapokat. Hagyjuk hűlni a kisült lapokat, közben elkészítjük a krémet.

A lisztet fokozatosan elkeverjük a tejjel és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral és hozzákeverjük a lisztes krémhez, majd kétfelé vesszük és tovább ízesítjük: az egyik krémhez a citromlevet adjuk, a másikhoz a kakaóport és a rumaromát. Felváltva megtöltjük vele a lapokat, majd kis időre hűtőszekrénybe tesszük.

A csokimázhoz a cukrot feloldjuk a vízben és gőz felett sűrűre főzzük a darabokra tört tortabevonóval. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a margarint, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét.