Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizsfelfújt (Rizskoch) recept

Rizsfelfújt (Rizskoch)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 24 dkg rizs
    • 1 l tej
    • 2 dl víz
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 4 dkg vaj
    • citromhéj vagy vanília
    • 5-10 dkg mazsola (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A rizst, a vízzel elvegyített tejben, a cukorral, a vaj egy részével és a citrom héjával felforraljuk.

    A tűzhely szélére húzzuk, vagy nyitott sütőbe tesszük, amíg a szemek egészen megduzzadnak és a tejet magukba veszik. Kanállal kevergetni nem szabad, legfeljebb rázogatni, hogy a szemek össze ne törjenek.

    A tojás sárgát a megmaradt vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt rizshez. Közé keverünk 2 kávéskanál lisztet és a felvert tojáshabot. Egy tepsit (vagy egy kuglófformát) fagyos zsírral vagy margarinnal kikenünk, finom morzsával behintjük és beleöntjük a masszát.

    Jó közepes hőmérsékletű sütőben sütjük. Tetejét meghinthetjük porcukorral; esetleg borhabbal, vagy csokoládé- vagy vaníliamártással, vagy málnaszörppel vagy rumos barackízzel is kínálhatjuk.

    Tipp:

    Ez a mennyiség egy kisebb adagnak felel meg. Általában nálunk nagyobb mennyiséget kell belőle készíteni. :)

    A rizsfelfújt (rizskoch) kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 160 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 25 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá