Rizsfelfújt (Rizskoch)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rizsfelfújt (Rizskoch)

Hozzávalók:

  • 24 dkg rizs
  • 1 l tej
  • 2 dl víz
  • 4 egész tojás
  • 20 dkg cukor
  • 4 dkg vaj
  • citromhéj vagy vanília
  • 5-10 dkg mazsola (ízlés szerint)

Elkészítése:

A rizst, a vízzel elvegyített tejben, a cukorral, a vaj egy részével és a citrom héjával felforraljuk.

A tűzhely szélére húzzuk, vagy nyitott sütőbe tesszük, amíg a szemek egészen megduzzadnak és a tejet magukba veszik. Kanállal kevergetni nem szabad, legfeljebb rázogatni, hogy a szemek össze ne törjenek.

A tojás sárgát a megmaradt vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt rizshez. Közé keverünk 2 kávéskanál lisztet és a felvert tojáshabot. Egy tepsit (vagy egy kuglófformát) fagyos zsírral vagy margarinnal kikenünk, finom morzsával behintjük és beleöntjük a masszát.

Jó közepes hőmérsékletű sütőben sütjük. Tetejét meghinthetjük porcukorral; esetleg borhabbal, vagy csokoládé- vagy vaníliamártással, vagy málnaszörppel vagy rumos barackízzel is kínálhatjuk.

Tipp:

Ez a mennyiség egy kisebb adagnak felel meg. Általában nálunk nagyobb mennyiséget kell belőle készíteni. :)