Rigolettó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 200 g puha vaj
- 180 g porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 210 g finomliszt
- 50 g cukrozatlan kakaópor
Krém:
- 150 g étcsoki
- 100 ml habtejszín
Tetejére:
- 5 dkg olvasztott étcsoki
Elkészítése:
A tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a tojásokat is a vajhoz keverjük. Belekeverjük a kakaóporral elkevert lisztet, összeállítjuk a tésztát és nyomózsákba töltjük.
Sütőpapíros tepsire pici babapiskóta méretű formákat nyomunk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük őket.
A töltelékhez a tejszínt felforrósítjuk, leöntjük vele a csokit, megvárjuk amíg felolvad, elkeverjük és langyosra hűtjük, majd habverővel kihabosítjuk.
Kb 1 teáskanálnyi krémmel összetapasztjuk kettesével a sütiket.
A díszítéshez való csokit megolvasztjuk és pici nyomózsákba vagy sütőpapírból hajtott tölcsérbe töltjük (esetleg zacskóba) és becsíkozzuk vele a sütik tetejét.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









