Rigolettó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 200 g puha vaj
- 180 g porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 210 g finomliszt
- 50 g cukrozatlan kakaópor
Krém:
- 150 g étcsoki
- 100 ml habtejszín
Tetejére:
- 5 dkg olvasztott étcsoki
Elkészítése:
A tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a tojásokat is a vajhoz keverjük. Belekeverjük a kakaóporral elkevert lisztet, összeállítjuk a tésztát és nyomózsákba töltjük.
Sütőpapíros tepsire pici babapiskóta méretű formákat nyomunk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük őket.
A töltelékhez a tejszínt felforrósítjuk, leöntjük vele a csokit, megvárjuk amíg felolvad, elkeverjük és langyosra hűtjük, majd habverővel kihabosítjuk.
Kb 1 teáskanálnyi krémmel összetapasztjuk kettesével a sütiket.
A díszítéshez való csokit megolvasztjuk és pici nyomózsákba vagy sütőpapírból hajtott tölcsérbe töltjük (esetleg zacskóba) és becsíkozzuk vele a sütik tetejét.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »