Rigolettó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 200 g puha vaj
- 180 g porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 210 g finomliszt
- 50 g cukrozatlan kakaópor
Krém:
- 150 g étcsoki
- 100 ml habtejszín
Tetejére:
- 5 dkg olvasztott étcsoki
Elkészítése:
A tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a tojásokat is a vajhoz keverjük. Belekeverjük a kakaóporral elkevert lisztet, összeállítjuk a tésztát és nyomózsákba töltjük.
Sütőpapíros tepsire pici babapiskóta méretű formákat nyomunk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük őket.
A töltelékhez a tejszínt felforrósítjuk, leöntjük vele a csokit, megvárjuk amíg felolvad, elkeverjük és langyosra hűtjük, majd habverővel kihabosítjuk.
Kb 1 teáskanálnyi krémmel összetapasztjuk kettesével a sütiket.
A díszítéshez való csokit megolvasztjuk és pici nyomózsákba vagy sütőpapírból hajtott tölcsérbe töltjük (esetleg zacskóba) és becsíkozzuk vele a sütik tetejét.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »