Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rigolettó recept

Rigolettó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 200 g puha vaj
    • 180 g porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 210 g finomliszt
    • 50 g cukrozatlan kakaópor

    Krém:

    • 150 g étcsoki
    • 100 ml habtejszín

    Tetejére:

    • 5 dkg olvasztott étcsoki

    Elkészítése:

    A tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a tojásokat is a vajhoz keverjük. Belekeverjük a kakaóporral elkevert lisztet, összeállítjuk a tésztát és nyomózsákba töltjük.

    Sütőpapíros tepsire pici babapiskóta méretű formákat nyomunk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük őket.

    A töltelékhez a tejszínt felforrósítjuk, leöntjük vele a csokit, megvárjuk amíg felolvad, elkeverjük és langyosra hűtjük, majd habverővel kihabosítjuk.

    Kb 1 teáskanálnyi krémmel összetapasztjuk kettesével a sütiket.

    A díszítéshez való csokit megolvasztjuk és pici nyomózsákba vagy sütőpapírból hajtott tölcsérbe töltjük (esetleg zacskóba) és becsíkozzuk vele a sütik tetejét.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá