Rigolettó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rigolettó

Hozzávalók:
Tészta:

  • 200 g puha vaj
  • 180 g porcukor
  • 2 tojás
  • 210 g finomliszt
  • 50 g cukrozatlan kakaópor

Krém:

  • 150 g étcsoki
  • 100 ml habtejszín

Tetejére:

  • 5 dkg olvasztott étcsoki

Elkészítése:

A tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a tojásokat is a vajhoz keverjük. Belekeverjük a kakaóporral elkevert lisztet, összeállítjuk a tésztát és nyomózsákba töltjük.

Sütőpapíros tepsire pici babapiskóta méretű formákat nyomunk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük őket.

A töltelékhez a tejszínt felforrósítjuk, leöntjük vele a csokit, megvárjuk amíg felolvad, elkeverjük és langyosra hűtjük, majd habverővel kihabosítjuk.

Kb 1 teáskanálnyi krémmel összetapasztjuk kettesével a sütiket.

A díszítéshez való csokit megolvasztjuk és pici nyomózsákba vagy sütőpapírból hajtott tölcsérbe töltjük (esetleg zacskóba) és becsíkozzuk vele a sütik tetejét.