Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rigó Jancsi recept

Rigó Jancsi
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 7 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg liszt
    • 12 dkg cukor
    • 5 dkg vaj
    • 1 dkg kakaópor
    • 1 tk sütőpor
    • 1 tk vegyszermentes reszelt citromhéj

    Bevonáshoz:
    20 dkg tortabevonó csokoládé
    A krémhez:
    6 dl habtejszín
    7 dkg porcukor
    20 dkg keserű csokoládé
    2 dkg zselatin
    A tálaláshoz:
    tejszínhab(de el is maradhat)
    A sütéshez:
    35×32 cm-es méretű tepsi
    szilikonos sütőpapír

    Elkészítése:

    A 2 tojást szétválasztjuk, majd a fehérjéket a cukor 2/3-ad részével keményre felverjük. A sárgákhoz adjuk a maradék cukrot és fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vajat és a citromhéjat is. A lisztbe belekeverjük a kakaóport és a sütőport. A lisztet hozzáadjuk a sárgákhoz, elkeverjük, majd a felvert habot is beleforgatjuk óvatosan. A masszát belesimítjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
    A kihűlt tésztát hosszában ketté vágjuk.

    A felső lapot bevonjuk olvasztott csokoládéval.

    A krém készítése:
    A zselatint kb fél dl langyos vízben feloldjuk. A csokoládét felolvasztjuk,langyosra hűtjük,majd a zselatinnal összekeverjük. A tejszínt a cukorral keményre verjük és a csokoládés zselatinnal habosra keverjük. Az alsó lapra halmozzuk,vízbe mártott késsel elsimítjuk,majd a csokoládés lappal befedjük.

    Hűtőben jól lehűtjük,majd kockákra vágjuk.

    1 dl tejszínhabbal,csokoládéval díszítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá