Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rigó Jancsi recept

Rigó Jancsi
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 2×4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2×3 evőkanál finomliszt
    • 2×1 evőkanál kakaópor
    • 2×4 evőkanál cukor
    • 2x ½ csomag sütőpor
    • 2x 1 evőkanál olaj

    A krémhez:

    • 8 dl habtejszín
    • 2 tábla étcsokoládé /20 dkg/
    • 2 dkg zselatin

    A tetejére:

    • 1 tábla tortabevonó
    • 2 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    Az összetevőkből két vékony piskótalapot sütöttem /24x30cm-tepsi/ hagytam kihűlni.

    A csokoládét vízgőz felett felolvasztottam. A zselatint kevés vízben feloldottam és langyosra melegítettem.

    A tejszínt kemény habbá vertem és lassan belekevertem az olvasztott /de nem forró/ csokit és a feloldott zselatint.

    A krémet rákentem az egyik piskótalapra, ráhelyeztem a másik lapot. A tortabevonót felolvasztottam, elkevertem az olajjal és bevontam vele a felső piskótalapot. Az egészet hűtőbe tettem és csak másnap szeleteltem fel.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá