Rigó Jancsi recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2×4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2×3 evőkanál finomliszt
- 2×1 evőkanál kakaópor
- 2×4 evőkanál cukor
- 2x ½ csomag sütőpor
- 2x 1 evőkanál olaj
A krémhez:
- 8 dl habtejszín
- 2 tábla étcsokoládé /20 dkg/
- 2 dkg zselatin
A tetejére:
- 1 tábla tortabevonó
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
Az összetevőkből két vékony piskótalapot sütöttem /24x30cm-tepsi/ hagytam kihűlni.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztottam. A zselatint kevés vízben feloldottam és langyosra melegítettem.
A tejszínt kemény habbá vertem és lassan belekevertem az olvasztott /de nem forró/ csokit és a feloldott zselatint.
A krémet rákentem az egyik piskótalapra, ráhelyeztem a másik lapot. A tortabevonót felolvasztottam, elkevertem az olajjal és bevontam vele a felső piskótalapot. Az egészet hűtőbe tettem és csak másnap szeleteltem fel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.