Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rigó Jancsi recept

Rigó Jancsi
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek víz
    • 13 ek nádcukor
    • 4 ek kakaópor
    • 9 ek liszt

    Krém:

    • 8 dl habtejszín
    • 6 dkg kakaópor
    • 12 dkg nádcukorpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek zselatin

    Bevonó:

    • 100 g tejcsoki
    • 80 g margarin

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a vízzel és a cukorral kemény habbá verjük. A habhoz egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd belekanalazzuk a kakaóport és a lisztet.

    A tésztát 2 részre osztjuk, és egyenként egy nagy méretű, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Mindkét lapot hagyjuk kihűlni.

    Krém készítése:

    A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a vaníliás nádcukorport, valamint a kakaóport. Végül belecsorgatjuk a feloldott zselatint.

    Bevonat készítése:

    A csokit a margarinnal gőz felett (vagy mikróban) megolvasztjuk.

    Összeállítás:

    Az egyik tésztát megkenjük a krémmel, a másikat ráhelyezzük, majd a tetejére rákenjük a bevonót.

    Tipp:

    Ha cukrászhabot használunk, a krém készülhet cukor nélkül, vagy kevesebb cukorral is, mivel a cukrászhab eleve édes. Mindenkinek a szájíze szerint javaslom az elkészítését.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá