Rigó Jancsi

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 7 tojás
  • 6 ek víz
  • 13 ek nádcukor
  • 4 ek kakaópor
  • 9 ek liszt

Krém:

  • 8 dl habtejszín
  • 6 dkg kakaópor
  • 12 dkg nádcukorpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek zselatin

Bevonó:

  • 100 g tejcsoki
  • 80 g margarin

Elkészítése:

Tészta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a vízzel és a cukorral kemény habbá verjük. A habhoz egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd belekanalazzuk a kakaóport és a lisztet.

A tésztát 2 részre osztjuk, és egyenként egy nagy méretű, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Mindkét lapot hagyjuk kihűlni.

Krém készítése:

A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a vaníliás nádcukorport, valamint a kakaóport. Végül belecsorgatjuk a feloldott zselatint.

Bevonat készítése:

A csokit a margarinnal gőz felett (vagy mikróban) megolvasztjuk.

Összeállítás:

Az egyik tésztát megkenjük a krémmel, a másikat ráhelyezzük, majd a tetejére rákenjük a bevonót.

Tipp:

Ha cukrászhabot használunk, a krém készülhet cukor nélkül, vagy kevesebb cukorral is, mivel a cukrászhab eleve édes. Mindenkinek a szájíze szerint javaslom az elkészítését.