Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ricottás palacsinta szeder öntettel recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Palacsinta:

    • 180 ml liszt
    • 1 teáskanál sütőpor
    • csipet só
    • 30 ml cukor
    • 250 ml ricotta
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 ml tej
    • 1 citrom leve

    Szeder öntet:

    • kb 250 g szeder
    • 50 g cukor
    • fél dl víz
    • vanília kivonat
    • rum ízlés szerint (elhagyható)

    Elkészítése:

    Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral és a sóval. Egy másik tálban keverjük simára a ricottát a tojásokkal, a cukorral, a tejjel és a citrom levével. Ezután keverjük hozzá a citromos ricottás keverékhez a sütőporos lisztet. Forró serpenyőben egy kis olajon vagy vajon süssük meg a palacsintákat.

    Én egy evőkanál segítségével kis halmokat rakok a forró serpenyőbe. A tészta szépen szétterül. Ha látom, hogy a felszínén kis buborékok jelennek meg, megfordítom a palacsintákat, és a másik oldalukat is megsütöm.

    Az öntethez egy kis lábosban összekeverem a hozzávalókat, majd kb 10 percig közepes lángon főzöm, míg szép fényesen bugyog már a keverék. :)

    Tipp:

    Igazi villám reggeli. Ha gyorsan szeretnél valami finomat, akkor ez egy tökéletes napindító édesség. Kb. negyed óra alatt elkészíthető. Ha nincs otthon szedred, bármilyen más bogyós gyümölcsből készíthetsz öntetet, de nagyon finom juharsziruppal vagy csak simán porcukorral megszórva is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá