Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlis túrókocka recept

Ribizlis túrókocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek liszt
    • fél cs sütőpor
    • fél dl olaj
    • 3 ek langyos víz
    • 2 ek kakaópor

    Töltelékhez:

    • 25 dkg túró
    • 4 ek cukor
    • fél citrom héja
    • 2 dl habtejszín
    • 1 tasak zselatin fix
    • 10-15 dkg ribizli
    • 1 csomag expressz piros tortazselé

    Elkészítése:

    A szokásos módon piskótát készítünk. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjét habbá verjük. A lisztes sütőporos keveréket hozzáadjuk a tojássárgához és beleforgatjuk a habot óvatosan.
    Megsütjük hőlégkeverésen kb 170 fokon tűpróbáig egy kisebb tepsiben.

    A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukrot és citrom héját. Az expressz zselatinport beleöntjük és a tejszínt is.
    Ekkor kemény habbá verjük és kész is. Az expressz zselatin előnye, hogy nem kell főzni, csak hidegen belekeverni a túróba.

    A kihűlt piskóta tetejére kenjük a krémet. Míg elkészítjük a zselét tegyük hűtőbe.
    Az expressz tortazselé előnye, hogy szintén nem kell főzni, csak forró vízzel leönteni és kész is.
    A túró tetejére tesszük a ribizli szemeket és a tortazselével középről kiindulva egyenletesen öntsük le.

    Amint megdermed lehet is tálalni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá