Hozzávalók:
Piskótához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A szokásos módon piskótát készítünk. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjét habbá verjük. A lisztes sütőporos keveréket hozzáadjuk a tojássárgához és beleforgatjuk a habot óvatosan.
Megsütjük hőlégkeverésen kb 170 fokon tűpróbáig egy kisebb tepsiben.
A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukrot és citrom héját. Az expressz zselatinport beleöntjük és a tejszínt is.
Ekkor kemény habbá verjük és kész is. Az expressz zselatin előnye, hogy nem kell főzni, csak hidegen belekeverni a túróba.
A kihűlt piskóta tetejére kenjük a krémet. Míg elkészítjük a zselét tegyük hűtőbe.
Az expressz tortazselé előnye, hogy szintén nem kell főzni, csak forró vízzel leönteni és kész is.
A túró tetejére tesszük a ribizli szemeket és a tortazselével középről kiindulva egyenletesen öntsük le.
Amint megdermed lehet is tálalni.