Ribizlis túrókocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 3 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • fél cs sütőpor
  • fél dl olaj
  • 3 ek langyos víz
  • 2 ek kakaópor

Töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 4 ek cukor
  • fél citrom héja
  • 2 dl habtejszín
  • 1 tasak zselatin fix
  • 10-15 dkg ribizli
  • 1 csomag expressz piros tortazselé

Elkészítése:

A szokásos módon piskótát készítünk. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjét habbá verjük. A lisztes sütőporos keveréket hozzáadjuk a tojássárgához és beleforgatjuk a habot óvatosan.
Megsütjük hőlégkeverésen kb 170 fokon tűpróbáig egy kisebb tepsiben.

A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukrot és citrom héját. Az expressz zselatinport beleöntjük és a tejszínt is.
Ekkor kemény habbá verjük és kész is. Az expressz zselatin előnye, hogy nem kell főzni, csak hidegen belekeverni a túróba.

A kihűlt piskóta tetejére kenjük a krémet. Míg elkészítjük a zselét tegyük hűtőbe.
Az expressz tortazselé előnye, hogy szintén nem kell főzni, csak forró vízzel leönteni és kész is.
A túró tetejére tesszük a ribizli szemeket és a tortazselével középről kiindulva egyenletesen öntsük le.

Amint megdermed lehet is tálalni.