Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlis linzer habcsókfelhővel recept

Ribizlis linzer habcsókfelhővel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Habcsókhoz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 6 dkg cukor

    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • fél teáskanál só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg vaj
    • 1/2 cs sütőpor

    Töltelékhez és a díszítéshez:

    • ribizlilekvár
    • 5 dkg csokoládé

    Elkészítése:

    A habcsókhoz kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Tovább verve apránként beleszórjuk a cukrot. A fehérjehabot habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire kb 40 mogyorónyi pöttyöt nyomunk. A sütőben, az ajtaját kissé nyitva hagyva, 100 fokon (középen, légkeveréssel 90 fokon) 1,5 óráig szárítjuk. A habcsókokat hagyjuk teljesen kihűlni és a további felhasználásig légmentesen lezárva tároljuk.

    A lisztből, a cukorból, a sóból, a tojásból, sütőporból és a vajból tésztát gyúrunk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és 2 tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát 2 frissen tartó fólia között vékonyra nyújtjuk. Kb 5,5 cm-es köröket szaggatunk ki belőle. A körök feléből egy másik, 3 cm átmérőjű kört is kiszúrunk, így gyűrűket kapunk. Mindegyik körre egy-egy gyűrűt fektetünk és a tepsire rakjuk őket. 180 fokon 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

    A tortabevonót felolvasztjuk és a linzereket díszítjük. Minden linzer közepére kb 1 teáskanál lekvárt teszünk. Közepére egy habcsókot teszünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá