Hozzávalók:
Habcsókhoz:
Tésztához:
Töltelékhez és a díszítéshez:
Elkészítése:
A habcsókhoz kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Tovább verve apránként beleszórjuk a cukrot. A fehérjehabot habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire kb 40 mogyorónyi pöttyöt nyomunk. A sütőben, az ajtaját kissé nyitva hagyva, 100 fokon (középen, légkeveréssel 90 fokon) 1,5 óráig szárítjuk. A habcsókokat hagyjuk teljesen kihűlni és a további felhasználásig légmentesen lezárva tároljuk.
A lisztből, a cukorból, a sóból, a tojásból, sütőporból és a vajból tésztát gyúrunk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és 2 tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát 2 frissen tartó fólia között vékonyra nyújtjuk. Kb 5,5 cm-es köröket szaggatunk ki belőle. A körök feléből egy másik, 3 cm átmérőjű kört is kiszúrunk, így gyűrűket kapunk. Mindegyik körre egy-egy gyűrűt fektetünk és a tepsire rakjuk őket. 180 fokon 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A tortabevonót felolvasztjuk és a linzereket díszítjük. Minden linzer közepére kb 1 teáskanál lekvárt teszünk. Közepére egy habcsókot teszünk.