Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlis clafoutis recept

Ribizlis clafoutis
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nagy csipet só
    • 6 ek cukor
    • 2 tasak vaníliás cukor
    • 6 púpos ek liszt
    • 3 dl tej
    • 30 dkg piros ribizli
    • kevés margarin a forma kenéséhez
    • porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    A ribizlit alaposan megtisztítjuk, leszemezzük és lecsöpögtetjük. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk felolvadni és jól lecsöpögni.

    A sütőt előmelegítjük. A formát (24 cm-es pitetál) kikenjük margarinnal. A tojásokat egy tálba ütjük, beleszórjuk a sót, a cukrot, a vaníliás cukrokat. Gépi habverővel magas fokozaton 2-3 percig verjük.

    Hozzáadjuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük. Végül a tejet is beleöntve sűrű masszává kavarjuk. Az előkészített formába öntjük, rászórjuk a ribizlit.

    Sütőben 180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. (Érdemes tűpróbával ellenőrizni.)

    Ha már majdnem teljesen kihűlt, meghintjük porcukorral és szeleteljük.

    Tipp:

    A clafoutis a franciák közkedvelt finomsága, ami sűrű palacsinta tésztából és leggyakrabban ropogós cseresznyéből készül. Sajnos ez a gyümölcsünk már leérett, ezért ribizlivel helyettesítettem. Nagyon egyszerűen, kevés alapanyagból, hamar összeállítható. Nem túl édes, könnyed, igazán gyümölcsös desszert. Egy biztos, hogy később más gyümölccsel, barackkal, szederrel is ki fogom még próbálni. Egyetlen baj van vele, hogy pillanatok alatt elfogy :-D

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá