Hozzávalók:
Elkészítése:
A ribizlit alaposan megtisztítjuk, leszemezzük és lecsöpögtetjük. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk felolvadni és jól lecsöpögni.
A sütőt előmelegítjük. A formát (24 cm-es pitetál) kikenjük margarinnal. A tojásokat egy tálba ütjük, beleszórjuk a sót, a cukrot, a vaníliás cukrokat. Gépi habverővel magas fokozaton 2-3 percig verjük.
Hozzáadjuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük. Végül a tejet is beleöntve sűrű masszává kavarjuk. Az előkészített formába öntjük, rászórjuk a ribizlit.
Sütőben 180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. (Érdemes tűpróbával ellenőrizni.)
Ha már majdnem teljesen kihűlt, meghintjük porcukorral és szeleteljük.
A clafoutis a franciák közkedvelt finomsága, ami sűrű palacsinta tésztából és leggyakrabban ropogós cseresznyéből készül. Sajnos ez a gyümölcsünk már leérett, ezért ribizlivel helyettesítettem. Nagyon egyszerűen, kevés alapanyagból, hamar összeállítható. Nem túl édes, könnyed, igazán gyümölcsös desszert. Egy biztos, hogy később más gyümölccsel, barackkal, szederrel is ki fogom még próbálni. Egyetlen baj van vele, hogy pillanatok alatt elfogy :-D