Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Réteges kakaós-fahéjas krémes recept

Réteges kakaós-fahéjas krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag (25 dkg) leveles tészta
    • 1 ek holland, cukrozatlan kakaópor
    • 1 kk fahéj

    Krém:

    • 250 ml habtejszín
    • 25 dkg mascarpone sajt
    • 1 csomag zselatinfix por
    • 4 ek porcukor
    • 1 vaníliarúd kikapart magjai
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 narancs reszelt héja
    • 1 csipet só

    Elkészítése:

    A kakaóport és a fahéjat keverjük össze. Ennek a keveréknek a felét szórjuk a felületre, ahol a tésztát nyújtani fogjuk. A tésztát ezután nyújtsuk ki, és a tetejét is hintsük meg a keverék másik felével. Kezünkkel egyengessük el rajta.

    A kinyújtott tésztát függőlegesen vágjuk 3 részre, és tegyük sütőpapíros tepsire. A tetejükre helyezzünk egy újabb réteg sütőpapírt, és tegyünk rá egy másik tepsit. Ez a lépés azért nagyon fontos, mert így a tészta nem fog túlságosan megemelkedni.

    Előmelegített, 200 fokos sütőben 15 percig sütjük a lapokat. Közben készítsük el a krémet.

    Krém készítése:

    Verjük fel a habtejszínt két evőkanálnyi porcukorral és a zselatinfix-szel.

    Egy másik tálba rakjuk a mascarponét, a narancshéját, a vaníliát, és az újabb két evőkanálnyi cukrot. Ezt egy kicsit keverjük össze, és adjuk hozzá a felvert tejszínhabot. Forgassuk alaposan össze, és lapok kihűléséig rakjuk vissza a hűtőszekrénybe.

    Miután a leveles lapok megsültek és langyosra hűltek, következhet a töltés.

    Összeállítás:

    A három lapot két rétegben töltsük meg, és rakjuk néhány órára a hűtőszekrénybe. Tálaláskor vékonyan hintsük meg a tetejét porcukorral.

    A réteges kakaós-fahéjas krémes kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 366 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 21 g
    Zsír: 29 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá