Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Részeges Jeromos recept

Részeges Jeromos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 15 dkg puha vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 2-3 ek holland kakaópor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél csomag sütőpor
    • 15 dkg liszt
    • 10 dkg étcsokoládé

    Kenéshez :

    • 3-4 ek baracklekvár

    Diós krém:

    • 30 dkg darált dió
    • 1 dl rum
    • 15 dkg porcukor

    Csokis krém:

    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 4 dl tej
    • 1 csomag főzés nélküli csokis pudingpor

    Tetejére:

    • olvasztott csokoládé

    Elkészítése:

    A tésztához a puha vajat a porcukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokit. A fehérjéket kemény habbá felverjük. A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojás sárgás-csokis masszához adjuk a kemény habot és a lisztet, majd óvatosan összeforgatjuk.

    Egy 24*22 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük.

    A csokis krémhez a pudingport a tejjel (a csomagoláson található leírás szerint) elkészítjük. A margarint és a porcukrot alaposan kihabosítjuk, majd a csokis krémhez adjuk és jól elkeverjük.

    A kihűlt tésztát megkenjük lekvárral. A diót, porcukrot és rumot összekeverjük, majd a lekvár tetejére simítjuk, majd erre kenjük egyenletesen a csokis krémet.

    Tetejére olvasztott csokit simítunk, majd fél órára hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá