Hozzávalók:
Tésztához:
Kenéshez :
Diós krém:
Csokis krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A tésztához a puha vajat a porcukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokit. A fehérjéket kemény habbá felverjük. A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojás sárgás-csokis masszához adjuk a kemény habot és a lisztet, majd óvatosan összeforgatjuk.
Egy 24*22 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük.
A csokis krémhez a pudingport a tejjel (a csomagoláson található leírás szerint) elkészítjük. A margarint és a porcukrot alaposan kihabosítjuk, majd a csokis krémhez adjuk és jól elkeverjük.
A kihűlt tésztát megkenjük lekvárral. A diót, porcukrot és rumot összekeverjük, majd a lekvár tetejére simítjuk, majd erre kenjük egyenletesen a csokis krémet.
Tetejére olvasztott csokit simítunk, majd fél órára hűtőbe tesszük.