Részeges Jeromos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Részeges Jeromos

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 15 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2-3 ek holland kakaópor
  • 4 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg étcsokoládé

Kenéshez :

  • 3-4 ek baracklekvár

Diós krém:

  • 30 dkg darált dió
  • 1 dl rum
  • 15 dkg porcukor

Csokis krém:

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 dl tej
  • 1 csomag főzés nélküli csokis pudingpor

Tetejére:

  • olvasztott csokoládé

Elkészítése:

A tésztához a puha vajat a porcukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokit. A fehérjéket kemény habbá felverjük. A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojás sárgás-csokis masszához adjuk a kemény habot és a lisztet, majd óvatosan összeforgatjuk.

Egy 24*22 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük.

A csokis krémhez a pudingport a tejjel (a csomagoláson található leírás szerint) elkészítjük. A margarint és a porcukrot alaposan kihabosítjuk, majd a csokis krémhez adjuk és jól elkeverjük.

A kihűlt tésztát megkenjük lekvárral. A diót, porcukrot és rumot összekeverjük, majd a lekvár tetejére simítjuk, majd erre kenjük egyenletesen a csokis krémet.

Tetejére olvasztott csokit simítunk, majd fél órára hűtőbe tesszük.