Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Részeg Izidor recept

Részeg Izidor
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15-15 dkg margarin és porcukor
    • 10 dkg darált dió
    • 2 evőkanál  kakaópor
    • 5 dkg finomliszt
    • fél csomag sütőpor

    A tepsi kikenéséhez:

    • 2 dkg margarin

    A töltéshez:

    • 20 dkg sárgabaracklekvár

    A diókrémhez:

    • 20 dkg darált dió
    • 10 ml rumaroma
    • 10 dkg porcukor
    • 2-3 evőkanál víz

    A kakaós krémhez:

    • 30 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 2 evőkanál  kakaópor
    • 20 ml rumaroma
    • 10 dkg mazsola

    A mázhoz:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 5 dkg margarin

    Elkészítés:
    A tésztához a tojások sárgáját a puha margarinnal és a porcukorral habosra keverjük. A diót a kakaóporral, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekbe keverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal, nehogy törjön, beleforgatjuk. Margarinnal kikent nagy tepsibe kb. 30×36 centisre elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb.15 percig sütjük.

    A lekvárt kikeverjük, a kihűlt tésztára kenjük. Hideg helyre tesszük, hogy hűljön. A diókrémhez valókat kikeverjük, éppen csak annyi vizet adunk hozzá, hogy kenhető legyen. Nedves késsel a lekváros tésztára kenjük.

    A kakaós krémhez a puha margarint a porcukorral és a kakaóval simára keverjük, a rumaromával ízesítjük, a mazsolát hozzáadjuk. Egyenletesen a dióval már megkent tésztára simítjuk. Hideg helyen dermedni hagyjuk.

    A mázhoz valókat nem túl erős vízgőz fölött fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük. Ha megszilárdult rajta, forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá