Részeg Izidor

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 5 tojás
  • 15-15 dkg margarin és porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 2 evőkanál  kakaópor
  • 5 dkg finomliszt
  • fél csomag sütőpor

A tepsi kikenéséhez:

  • 2 dkg margarin

A töltéshez:

  • 20 dkg sárgabaracklekvár

A diókrémhez:

  • 20 dkg darált dió
  • 10 ml rumaroma
  • 10 dkg porcukor
  • 2-3 evőkanál víz

A kakaós krémhez:

  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál  kakaópor
  • 20 ml rumaroma
  • 10 dkg mazsola

A mázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg margarin

Elkészítés:
A tésztához a tojások sárgáját a puha margarinnal és a porcukorral habosra keverjük. A diót a kakaóporral, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekbe keverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal, nehogy törjön, beleforgatjuk. Margarinnal kikent nagy tepsibe kb. 30×36 centisre elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb.15 percig sütjük.

A lekvárt kikeverjük, a kihűlt tésztára kenjük. Hideg helyre tesszük, hogy hűljön. A diókrémhez valókat kikeverjük, éppen csak annyi vizet adunk hozzá, hogy kenhető legyen. Nedves késsel a lekváros tésztára kenjük.

A kakaós krémhez a puha margarint a porcukorral és a kakaóval simára keverjük, a rumaromával ízesítjük, a mazsolát hozzáadjuk. Egyenletesen a dióval már megkent tésztára simítjuk. Hideg helyen dermedni hagyjuk.

A mázhoz valókat nem túl erős vízgőz fölött fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük. Ha megszilárdult rajta, forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.