Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Répatorta muffin recept

Répatorta muffin
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    Muffin:

    • 125 g sárgarépa
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 g cukor
    • 60 ml olaj
    • 60 g tejföl (vagy natúr, görög joghurt vagy író)
    • 50 g almaszósz
    • 150 g finomliszt
    • 1 tk sütőpor
    • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
    • 1 teáskanál őrölt fahéj
    • csipet só
    • 50 dió

    Morzsa:

    • 30 g dió (darálva)
    • 30 g finomliszt
    • 20 g cukor
    • 30 g vaj
    • csipet só

    Hab:

    • 150 g mascarpone
    • 2,5 dl habtejszín
    • vanília őrlemény

    Elkészítése:

    Muffin:

    A répát meghámozzuk és lereszeljük vagy késes aprítóba tesszük és apróra daráljuk.

    A száraz hozzávalókat egy edénybe tesszük: liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj (ha nem szeretjük, akkor hagyjuk ki), só és az apróra vágott vagy darált dió. Ezeket a hozzávalókat jól összekeverjük.

    A nedves hozzávalókat is alaposan összedolgozzuk: tejföl, almaszósz, olaj, tojások és a répa.

    A száraz és a nedves hozzávalókat gyors és határozott mozdulatokkal csomómentes masszává dolgozzuk. A muffinforma mélyedéseibe muffinpapírt teszünk (vagy kivajazzuk és lisztezzük vagy használjunk szilikont, ha van) és a formákat 3/4-ig töltjük a tésztával.

    180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 20-25 perc alatt megsütjük a muffinokat. Rácsra téve kihűtjük teljesen.

    Morzsa:

    Összekeverjük a diót, cukrot, lisztet és a sót. Ezután a diós keverékben elmorzsoljuk a hideg vajat.

    A morzsát egy tepsin elterítjük és 170 fokos sütőben, többször átkeverve aranybarbára pirítjuk. Felhasználás előtt teljesen kihűtjük.

    Hab:

    A mascarponét egy nagyobb tálba mérjük, majd hozzáadjuk a vaníliát és a tejszínt (ha nem cukrozottat használunk, akkor adjunk hozzá porcukrot is) és az egészből stabil, kemény habot készítünk robotgép segítségével.

    Összeállítás:

    Egy adag habot teszünk egy muffin tetejére (ez történhet habzsákkal is vagy fagyis kanállal-nálunk most ezzel a módszerrel készült), majd a habos felét meghempergetjük a morzsában. Ízlés szerint dekoráljuk marcipán répákkal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek