Répatorta muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Muffin:
- 125 g sárgarépa
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g cukor
- 60 ml olaj
- 60 g tejföl (vagy natúr, görög joghurt vagy író)
- 50 g almaszósz
- 150 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- csipet só
- 50 dió
Morzsa:
- 30 g dió (darálva)
- 30 g finomliszt
- 20 g cukor
- 30 g vaj
- csipet só
Hab:
- 150 g mascarpone
- 2,5 dl habtejszín
- vanília őrlemény
Elkészítése:
Muffin:
A répát meghámozzuk és lereszeljük vagy késes aprítóba tesszük és apróra daráljuk.
A száraz hozzávalókat egy edénybe tesszük: liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj (ha nem szeretjük, akkor hagyjuk ki), só és az apróra vágott vagy darált dió. Ezeket a hozzávalókat jól összekeverjük.
A nedves hozzávalókat is alaposan összedolgozzuk: tejföl, almaszósz, olaj, tojások és a répa.
A száraz és a nedves hozzávalókat gyors és határozott mozdulatokkal csomómentes masszává dolgozzuk. A muffinforma mélyedéseibe muffinpapírt teszünk (vagy kivajazzuk és lisztezzük vagy használjunk szilikont, ha van) és a formákat 3/4-ig töltjük a tésztával.
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 20-25 perc alatt megsütjük a muffinokat. Rácsra téve kihűtjük teljesen.
Morzsa:
Összekeverjük a diót, cukrot, lisztet és a sót. Ezután a diós keverékben elmorzsoljuk a hideg vajat.
A morzsát egy tepsin elterítjük és 170 fokos sütőben, többször átkeverve aranybarbára pirítjuk. Felhasználás előtt teljesen kihűtjük.
Hab:
A mascarponét egy nagyobb tálba mérjük, majd hozzáadjuk a vaníliát és a tejszínt (ha nem cukrozottat használunk, akkor adjunk hozzá porcukrot is) és az egészből stabil, kemény habot készítünk robotgép segítségével.
Összeállítás:
Egy adag habot teszünk egy muffin tetejére (ez történhet habzsákkal is vagy fagyis kanállal-nálunk most ezzel a módszerrel készült), majd a habos felét meghempergetjük a morzsában. Ízlés szerint dekoráljuk marcipán répákkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »