Répatorta muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Muffin:
- 125 g sárgarépa
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g cukor
- 60 ml olaj
- 60 g tejföl (vagy natúr, görög joghurt vagy író)
- 50 g almaszósz
- 150 g finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- csipet só
- 50 dió
Morzsa:
- 30 g dió (darálva)
- 30 g finomliszt
- 20 g cukor
- 30 g vaj
- csipet só
Hab:
- 150 g mascarpone
- 2,5 dl habtejszín
- vanília őrlemény
Elkészítése:
Muffin:
A répát meghámozzuk és lereszeljük vagy késes aprítóba tesszük és apróra daráljuk.
A száraz hozzávalókat egy edénybe tesszük: liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj (ha nem szeretjük, akkor hagyjuk ki), só és az apróra vágott vagy darált dió. Ezeket a hozzávalókat jól összekeverjük.
A nedves hozzávalókat is alaposan összedolgozzuk: tejföl, almaszósz, olaj, tojások és a répa.
A száraz és a nedves hozzávalókat gyors és határozott mozdulatokkal csomómentes masszává dolgozzuk. A muffinforma mélyedéseibe muffinpapírt teszünk (vagy kivajazzuk és lisztezzük vagy használjunk szilikont, ha van) és a formákat 3/4-ig töltjük a tésztával.
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 20-25 perc alatt megsütjük a muffinokat. Rácsra téve kihűtjük teljesen.
Morzsa:
Összekeverjük a diót, cukrot, lisztet és a sót. Ezután a diós keverékben elmorzsoljuk a hideg vajat.
A morzsát egy tepsin elterítjük és 170 fokos sütőben, többször átkeverve aranybarbára pirítjuk. Felhasználás előtt teljesen kihűtjük.
Hab:
A mascarponét egy nagyobb tálba mérjük, majd hozzáadjuk a vaníliát és a tejszínt (ha nem cukrozottat használunk, akkor adjunk hozzá porcukrot is) és az egészből stabil, kemény habot készítünk robotgép segítségével.
Összeállítás:
Egy adag habot teszünk egy muffin tetejére (ez történhet habzsákkal is vagy fagyis kanállal-nálunk most ezzel a módszerrel készült), majd a habos felét meghempergetjük a morzsában. Ízlés szerint dekoráljuk marcipán répákkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »