Reggeli tortilla tojással és sajttal recept

Hozzávalók:
- 4 db nagy tortilla
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10-15 dkg reszelt sajt
- 8 szelet sajt (nálam cheddar)
- 8-10 szelet sonka (nálam több, mert pici szeletes sonkám volt itthon)
- alufólia
- olaj spray vagy olvasztott vaj
Elkészítése:
Az alufóliából letépünk egy nagy darabot, úgy, hogy a tortilla bőven ráférjen.
Olaj sprayvel átfújjuk vagy olvasztott vajjal bekenjük a fólia felületét. Ráhelyezük 1 db tortillát, középre 2 szelet sonkát teszünk, majd 2 szelet sajtot. Ezek tetejére a reszelt sajtból csinálunk egy kis fészket és ebbe óvatosan beleütünk egy tojást.
Jobbról-balról behajtjuk a széleit, majd alulról-felfelé is. Az alufóliába szintén így csomagoljuk be, először az oldalsó széleit hajtjuk rá, majd a felső és alsó széleket.
Mind a 4 db tortillát így becsomagoljuk és óvatosan egy sütőlapra, tepsire helyezzük. Nagyon fontos, hogy ne fordítsuk át a kis csomagokat, mert akkor a tojás kifolyik belőle!
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Kicsomagoljuk és még melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »