Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Reform ribizlis szelet recept

Reform ribizlis szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 5 dkg vaj/margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tasak vaníliás cukor (vagy egy vaníliarúd kikapart magja)
    • 20 dkg nádcukor
    • 2 dl tej
    • 1 csésze ribizli (2,5 dl)

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*34 cm) kikenünk vékonyan margarinnal, és megszórjuk liszttel.
    A lisztet elkeverjük a sütőporral. A vajat/margarint kicsit megolvasztjuk, majd elkeverjük a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Beleforgatjuk a sütőporos lisztet, és a tejjel lazítjuk.

    Ha már csomómentes a massza, az előkészített tepsibe simítjuk. A tetejére szórjuk a megmosott, lecsepegtetett ribizli szemeket. (Ha mirelitet használunk, akkor kiolvasztás nélkül.)

    180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

    Ha hagyjuk teljesen kihűlni, szépen szeletelhető.

    Tipp:

    Még a hétvégén sütöttem ezt a finom, puha, ribizlis süteményt. Vendégeink voltak, és páran diétáznak, ezért gondoltam, hogy egy picit egészségesebb édességet készítek, hogy ők is ehessenek pár kockát belőle. A nyáron a kertben szedett és lefagyasztott gyümölcsöt használtam, ami kellemesen savanykás ízt kölcsönzött a sütinek. Természetesen más gyümölccsel, szederrel, málnával, meggyel, esetleg ezek kombinációjával is süthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá