Reform ribizlis szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 5 dkg vaj/margarin
  • 2 tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor (vagy egy vaníliarúd kikapart magja)
  • 20 dkg nádcukor
  • 2 dl tej
  • 1 csésze ribizli (2,5 dl)

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*34 cm) kikenünk vékonyan margarinnal, és megszórjuk liszttel.
A lisztet elkeverjük a sütőporral. A vajat/margarint kicsit megolvasztjuk, majd elkeverjük a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Beleforgatjuk a sütőporos lisztet, és a tejjel lazítjuk.

Ha már csomómentes a massza, az előkészített tepsibe simítjuk. A tetejére szórjuk a megmosott, lecsepegtetett ribizli szemeket. (Ha mirelitet használunk, akkor kiolvasztás nélkül.)

180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Ha hagyjuk teljesen kihűlni, szépen szeletelhető.

Tipp:

Még a hétvégén sütöttem ezt a finom, puha, ribizlis süteményt. Vendégeink voltak, és páran diétáznak, ezért gondoltam, hogy egy picit egészségesebb édességet készítek, hogy ők is ehessenek pár kockát belőle. A nyáron a kertben szedett és lefagyasztott gyümölcsöt használtam, ami kellemesen savanykás ízt kölcsönzött a sütinek. Természetesen más gyümölccsel, szederrel, málnával, meggyel, esetleg ezek kombinációjával is süthető.