Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*34 cm) kikenünk vékonyan margarinnal, és megszórjuk liszttel.
A lisztet elkeverjük a sütőporral. A vajat/margarint kicsit megolvasztjuk, majd elkeverjük a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Beleforgatjuk a sütőporos lisztet, és a tejjel lazítjuk.
Ha már csomómentes a massza, az előkészített tepsibe simítjuk. A tetejére szórjuk a megmosott, lecsepegtetett ribizli szemeket. (Ha mirelitet használunk, akkor kiolvasztás nélkül.)
180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha hagyjuk teljesen kihűlni, szépen szeletelhető.
Még a hétvégén sütöttem ezt a finom, puha, ribizlis süteményt. Vendégeink voltak, és páran diétáznak, ezért gondoltam, hogy egy picit egészségesebb édességet készítek, hogy ők is ehessenek pár kockát belőle. A nyáron a kertben szedett és lefagyasztott gyümölcsöt használtam, ami kellemesen savanykás ízt kölcsönzött a sütinek. Természetesen más gyümölccsel, szederrel, málnával, meggyel, esetleg ezek kombinációjával is süthető.