Red velvet kuglóf recept

Hozzávalók:
- 25 dkg főtt cékla
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg (GM) étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 15 dkg rizsliszt
- 15 dkg cukor vagy eritrit
- 1 tk sütőpor
A mázhoz:
- 10 dkg porcukor
- 3 ek citromlé
Elkészítése:
A céklát alaposan mossuk meg és főzzük puhára, majd almareszelőn reszeljük le.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A csokit a vajjal együtt tegyük egy kis lábasba és vízgőz felett olvasszuk meg. A tojásokat keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, a reszelt céklát és a felolvasztott csokit is.
Alaposan keverjük össze, majd egy zsírozott rizslisztezett 20 cm átmérőjű, (vagy 2 kicsi forma) kuglófformába öntjük a masszát és betoljuk az előmelegített sütőbe. 40-45 perc alatt süssük készre, tűpróbával ellenőrizzük.
Mikor kihűlt, borítsuk ki a formából. A porcukrot keverjük ki a citromlével és vonjuk be vele a kuglófot. Vagy csak porcukrozzuk le.
Langyosan kínáljuk egy csésze teával vacsorára.
Tipp:
Egy csésze teával önálló vacsora étel is lehet a hűvös őszi napokon, de az Adventi időszakban is megállja a helyét. Gluténmentes!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »