Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Red velvet kuglóf recept

Red velvet kuglóf
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg főtt cékla
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg (GM) étcsokoládé
    • 10 dkg vaj
    • 15 dkg rizsliszt
    • 15 dkg cukor vagy eritrit
    • 1 tk sütőpor

    A mázhoz:

    • 10 dkg porcukor
    • 3 ek citromlé

    Elkészítése:

    A céklát alaposan mossuk meg és főzzük puhára, majd almareszelőn reszeljük le.

    A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

    A csokit a vajjal együtt tegyük egy kis lábasba és vízgőz felett olvasszuk meg. A tojásokat keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, a reszelt céklát és a felolvasztott csokit is.

    Alaposan keverjük össze, majd egy zsírozott rizslisztezett 20 cm átmérőjű, (vagy 2 kicsi forma) kuglófformába öntjük a masszát és betoljuk az előmelegített sütőbe. 40-45 perc alatt süssük készre, tűpróbával ellenőrizzük.

    Mikor kihűlt, borítsuk ki a formából. A porcukrot keverjük ki a citromlével és vonjuk be vele a kuglófot. Vagy csak porcukrozzuk le.

    Langyosan kínáljuk egy csésze teával vacsorára.

    Tipp:

    Egy csésze teával önálló vacsora étel is lehet a hűvös őszi napokon, de az Adventi időszakban is megállja a helyét. Gluténmentes!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá