Red velvet kuglóf recept

Hozzávalók:
- 25 dkg főtt cékla
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg (GM) étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 15 dkg rizsliszt
- 15 dkg cukor vagy eritrit
- 1 tk sütőpor
A mázhoz:
- 10 dkg porcukor
- 3 ek citromlé
Elkészítése:
A céklát alaposan mossuk meg és főzzük puhára, majd almareszelőn reszeljük le.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A csokit a vajjal együtt tegyük egy kis lábasba és vízgőz felett olvasszuk meg. A tojásokat keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, a reszelt céklát és a felolvasztott csokit is.
Alaposan keverjük össze, majd egy zsírozott rizslisztezett 20 cm átmérőjű, (vagy 2 kicsi forma) kuglófformába öntjük a masszát és betoljuk az előmelegített sütőbe. 40-45 perc alatt süssük készre, tűpróbával ellenőrizzük.
Mikor kihűlt, borítsuk ki a formából. A porcukrot keverjük ki a citromlével és vonjuk be vele a kuglófot. Vagy csak porcukrozzuk le.
Langyosan kínáljuk egy csésze teával vacsorára.
Tipp:
Egy csésze teával önálló vacsora étel is lehet a hűvös őszi napokon, de az Adventi időszakban is megállja a helyét. Gluténmentes!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »