Hozzávalók:
A mázhoz:
Elkészítése:
A céklát alaposan mossuk meg és főzzük puhára, majd almareszelőn reszeljük le.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A csokit a vajjal együtt tegyük egy kis lábasba és vízgőz felett olvasszuk meg. A tojásokat keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, a reszelt céklát és a felolvasztott csokit is.
Alaposan keverjük össze, majd egy zsírozott rizslisztezett 20 cm átmérőjű, (vagy 2 kicsi forma) kuglófformába öntjük a masszát és betoljuk az előmelegített sütőbe. 40-45 perc alatt süssük készre, tűpróbával ellenőrizzük.
Mikor kihűlt, borítsuk ki a formából. A porcukrot keverjük ki a citromlével és vonjuk be vele a kuglófot. Vagy csak porcukrozzuk le.
Langyosan kínáljuk egy csésze teával vacsorára.
Egy csésze teával önálló vacsora étel is lehet a hűvös őszi napokon, de az Adventi időszakban is megállja a helyét. Gluténmentes!