Red velvet kuglóf

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg főtt cékla
  • 3 tojás
  • 20 dkg (GM) étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg rizsliszt
  • 15 dkg cukor vagy eritrit
  • 1 tk sütőpor

A mázhoz:

  • 10 dkg porcukor
  • 3 ek citromlé

Elkészítése:

A céklát alaposan mossuk meg és főzzük puhára, majd almareszelőn reszeljük le.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A csokit a vajjal együtt tegyük egy kis lábasba és vízgőz felett olvasszuk meg. A tojásokat keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, a reszelt céklát és a felolvasztott csokit is.

Alaposan keverjük össze, majd egy zsírozott rizslisztezett 20 cm átmérőjű, (vagy 2 kicsi forma) kuglófformába öntjük a masszát és betoljuk az előmelegített sütőbe. 40-45 perc alatt süssük készre, tűpróbával ellenőrizzük.

Mikor kihűlt, borítsuk ki a formából. A porcukrot keverjük ki a citromlével és vonjuk be vele a kuglófot. Vagy csak porcukrozzuk le.

Langyosan kínáljuk egy csésze teával vacsorára.

Tipp:

Egy csésze teával önálló vacsora étel is lehet a hűvös őszi napokon, de az Adventi időszakban is megállja a helyét. Gluténmentes!