Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rebarbarás-málnás szelet recept

Rebarbarás-málnás szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 11  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 csapott ek porcukor
    • 10 csapott ek liszt
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 2 púpos ek kakaópor
    • 1 cs sütőpor
    • 15 dkg margarin
    • 60 dkg rebarbara
    • 1 púpos ek kristálycukor
    • 20 dkg friss málna
    • tetejére 1 ek porcukor

    Elkészítése:

    A rebarbarát meghámozzuk, és kb. 2 centis darabokra vágjuk, megszórjuk egy nagy evőkanálnyi kristálycukorral, és félretesszük fél órára.

    10 tojást szétválasztunk, a fehérjéből kemény habot verünk. A 10 sárgájához hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a kakaót, 1 egész tojást, és az olvasztott margarint, majd mindezt simára keverjük.

    Ugyanúgy mint a piskótánál, a tojáshabhoz keverjük a lisztet és a kakaós masszát, könnyed mozdulatokkal összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt (nyugodtan lehet kikent és liszttel szórt) tepsibe öntjük.

    A rebarbarát leszűrjük a cukortól eresztett léből, és a málnával együtt elosztjuk a masszán.

    Előmelegített sütőben közepes fokozaton kb. 35 perc alatt megsütjük.

    Még forrón porcukorral megszórjuk, és miután kihűlt, szeletelhetjük.

    A margarintól a piskóta nagyon finom, könnyű és puha állagú lesz.

    Tipp:

    Ez a recept megállja a helyét bármely fajta friss gyümölccsel párosítva, akár télen is, befőttel elkészítve!

    A rebarbarás-málnás szelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 188 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 18 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá