Rebarbarás-málnás szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 11 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 csapott ek porcukor
- 10 csapott ek liszt
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 púpos ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 15 dkg margarin
- 60 dkg rebarbara
- 1 púpos ek kristálycukor
- 20 dkg friss málna
- tetejére 1 ek porcukor
Elkészítése:
A rebarbarát meghámozzuk, és kb. 2 centis darabokra vágjuk, megszórjuk egy nagy evőkanálnyi kristálycukorral, és félretesszük fél órára.
10 tojást szétválasztunk, a fehérjéből kemény habot verünk. A 10 sárgájához hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a kakaót, 1 egész tojást, és az olvasztott margarint, majd mindezt simára keverjük.
Ugyanúgy mint a piskótánál, a tojáshabhoz keverjük a lisztet és a kakaós masszát, könnyed mozdulatokkal összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt (nyugodtan lehet kikent és liszttel szórt) tepsibe öntjük.
A rebarbarát leszűrjük a cukortól eresztett léből, és a málnával együtt elosztjuk a masszán.
Előmelegített sütőben közepes fokozaton kb. 35 perc alatt megsütjük.
Még forrón porcukorral megszórjuk, és miután kihűlt, szeletelhetjük.
A margarintól a piskóta nagyon finom, könnyű és puha állagú lesz.
Tipp:
Ez a recept megállja a helyét bármely fajta friss gyümölccsel párosítva, akár télen is, befőttel elkészítve!
A rebarbarás-málnás szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 10 g